Klubnyheder

Fyrkat Q

6. april 2021, 12.14

Skrevet af Claus Larsen og Eva Ravn

Fyrkat Q er et samarbejde mellem klubberne IF Jarl Arden, Hobro IK, Mariager IK og Valsgaard IF om pigefodbold - et samarbejde der startede i foråret 2019 og hvis formål det er, at få så mange piger som muligt til at spille fodbold.

For at sikre samarbejdets bæredygtighed, støttes der op om projektet fra Mariagerfjord Kommune, ligesom DBU har stillet 60 timers konsulentbistand til rådighed i forbindelse med udarbejdelse af samarbejdsaftale, økonomi og arbejdsbeskrivelser af alle de typer af opgaver der kan forekomme.


Samarbejdet klubberne imellem starter formelt fra U11 og opefter. Men allerede på de yngre årgange – U10 og nedefter, samarbejdes der ved at holde enkelte fælles træninger og spille træningskampe mod hinanden. Dette gøres for at pigerne lærer hinanden at kende inden de rykker op i U11-rækken.

Fyrkat Q har en ambition om, at hver moderklub skal danne ramme om én fællestræning, hvor alle hold i samarbejdet træner samtidig. Hvilket giver mulighed for at pigerne kan træne op eller ned i forhold til deres niveau, samtidig med at det styrker fællesskabet.


Pigerne vil fodbolden i Fyrkat Q – og vi er klædt på til det.

Pigerne træner på skift i de klubber der er med i samarbejdet, dette gøres for at bibeholde tilknytningen til de klubber hvorfra de kommer. Dette kan kun ske, fordi der er en stor opbakning fra de fire moderklubber, hvilket er med til at give pigerne de bedste forudsætninger for at kunne spille med andre jævnaldrende.

Der er også en fantastisk opbakning fra forældrene i forbindelse med kørsel til og fra træning og kampe. Herudover deltager forældrene aktivt med hjælp til arrangementer, såsom træningslejre, hvor de bl.a. står for madlavning. Til kampene agere de fremmødte forældre som heppekor og støtter pigerne til at yde deres bedste.


Fyrkat Q vil i denne forbindelse også gerne rette en KÆMPE tak til Jutlander Bank Fonden, Viking Leg, Murermester Oppelstrup, Arden og Arden El-Service for deres sponsorater, der har gjort muligt for pigerne at købe deres egen Fyrkat Q træningsdragt. Noget der er med til at sikre en fællesskabsfølelse mellem pigerne på tværs af alle hold.

Uden denne hjælp var dette ikke blevet en mulighed for så mange piger.

Herudover har vi modtaget kr. 25.000 fra Jutlander Bank Fonden. Disse penge er øremærket til indkøb af en lukket trailer til opbevaring af træningsudstyr. En donation som vi er meget taknemmelige for.


Året 2020 har været et år med mange op og nedture for Fyrkat Q.

Corona-virussen satte i marts måned en stopper for fodbolden og det fællesskab pigerne havde opbygget. Heldigvis blev der igen åbent op for træning og kampe hen over sommeren, men til trods for nedlukningen har der været en fremgang af spillere i de fire klubber der er en del af samarbejdet Fyrkat Q.


Sammenholdet blev igen sat på prøve, da anden nedlukning ramte. Dette krævede at trænerne tænkte ud af boksen i forhold til træning og hvordan pigernes sammenhold forblev intakt. Her kom de sociale medier for alvor i brug. Pigerne lavede blandt andet julehilsener og sendte videoer ind, hvor de spiller bolden videre, disse blev klippet sammen og delt på de enkelte holds Facebook- og Instagramsider.

Træningerne blev holdt virtuelt, hvor fokus blev lagt på styrke-, balance- og stabilitetstræning og udholdenhed, som kunne være gennem interval- eller distanceløb. Der var ligeledes fokus på skadesforebyggelse.

I april 2021 er vi heldigvis tilbage med masser af udendørs aktivitet. Med forsamlingsloftet på 50 personer, har vi igen mulighed for at byde på træning og kamp som alle kender det. Dog med den forskel at det ikke er tilladt med tilskuere til kamp!


U11

Lige nu opleves der stor tilgang på årgangen og vi runder snart 30 fodboldglade piger, som træner 2 gange om ugen – en gang i Arden og en gang i Valsgaard.

Pigerne bliver tilmeldt i 8-mands turneringen, med 1 – 2 hold, afhængig af antallet af piger. I vinterhalvåret deltager vi i kunstgræsturneringen under DBU, ligesom vi også træner indendørs en gang om ugen for de piger der har lyst. Her tilmeldes også hold til turneringer og Cups.

Pigerne har været fantastiske til at indstille sig på, at man nu spiller sammen på tværs af klub-regi. Alt i alt fungerer det både fodboldmæssigt og socialt perfekt på U11.


U12/13

Vi har ca. 30 piger der troligt møder til træning 2 gange om ugen – en gang i Mariager og en gang i Hobro. Pigerne er tilmeldt med et 11-mandshold og et 8-mandshold, for at give så mange som muligt mulighed for at deltage i turneringsfodbold. I vinterhalvåret spilles der indendørsfodbold og ved at introducere futsal.

Vi har nogle glade piger, der er fantastiske til at tage sig af hinanden på tværs af skoler og fodboldfagligt niveau.


U14

Vi har 15 piger, der har mulighed for at træne 3 gange om ugen, i henholdsvis Hobro, Valsgaard og Arden. Træningerne er præget at høj intensitet og seriøsitet. Pigerne er tilmeldt med et 11-mandshold. I vinterhalvåret spiller vi både indendørsfodbold og futsal.

Holdet som er et nyt sammenspillet hold har udviklet sig enormt spillemæssigt og er kendetegnet ved et unikt sammenhold og kammeratskab.


U15

Vi har 12 – 14 piger, der træner to gange om ugen, en gang i Valsgaard og en gang i Arden. Pigerne er tilmeldt med et 11-mandshold. I vinterhalvåret spilles der også indendørsfodbold.

Sammenholdet blandt pigerne er supergodt, dog kunne de godt tænke sig nogle flere holdkammerater.


U18

Vi er 12 – 14 piger, der træner 2 gange om ugen. Der er oprettet et godt samarbejde med seniorholdet. I vinterhalvåret trænes der både uden- og indendørs.

Holdet har et godt sammenhold og træningerne er præget af højt humør og entusiasme. Vi har stadig plads til flere fodboldglade piger på holdet.


Senior

Holdet er nystartet og består af 12-14 spillere. Holdet har primært spillet kamp 1 gang om ugen i løbet af efteråret.

Hen over vinteren har de trænet en gang om ugen sammen med U18 holdet, hvilket har været en stor succes med god opbakning.